Sipoon lukiosta valmistuneiden yhteisö

Silja Saari – 2013

Silja kuvassa vasemmalla.

Millon valmistuit lukiosta?
Keväällä 2013

Mitä olet tehnyt lukion jälkeen?
Pidin yhden välivuoden ja tein töitä. Kevään 2014 luin ahkerasti pääsykokeisiin ja kävin
valmennuskurssin. Se kannatti, koska minulle aukesi lopulta opiskelupaikka useastakin
yliopistosta! (Yhteishaussa oli vielä vanha systeemi, eikä hakukohteita tarvinnut laittaa
tärkeysjärjestykseen.)

Päädyin lopulta Joensuuhun, koska halusin kauas ja uskoin löytäväni täältä samanhenkisiä ihmisiä kuin minä (ja niitähän löytyy!). Lisäksi päätökseen vaikutti se, että erityisopettajan opintoihin sisältyy täällä myös luokanopettajan opinnot! Ensimmäiset kolme vuotta yliopistossa olivatkin pääosin niitä: mm. pianonsoittoa, liikuntatunteja, kässää, kuvista, hissaa, ussaa, bilsaa, mantsaa… Mutta on niitä kasvatustieteen teoriakurssejakin ollut ihan riittävästi 😀

Kandin jälkeen alkoi toden teolla erityisopettajaksi pätevöittävät opinnot. Nekin ovat olleet todella mielenkiintoisia: mm. puheopetukseen, mielenterveyteen ja lukivaikeuksiin liittyviä kursseja. Nyt 5. vuotena vuonna teen gradua, musiikin sivuaineopintoja + pari harjoittelua.

Itä-Suomen yliopiston sivuainetarjonta (varsinkin opettajaopiskelijoiden) on tänä vuonna
laajentunut hirvittävän paljon. Meillä on ennenkin saanut ottaa vapaasti sivuaineeksi kaikkea yhteiskuntatieteistä terveystieteisiin, sosiologiaan, filosofiaan ja esim. sukupuolen tutkimukseen, mutta nykyään voi opiskella myös mm. käsitöitä, kotitaloutta, kuvataidetta, musiikkia ja lastentarhanopettajan opintoja. Ja vain joihinkin sivuaineisiin on valintakoe!

Opintojen ohella laulan Itä-Suomen yliopiston kuoro Joyssa, joka on PARAS. Muutenkin
Joensuussa harrastuksia löytyy aina ryhmäliikuntatunneista ja joukkueurheilusta lautapelikerhoon, orkestereihin ja teatteriproduktioihin. Täällä toimii vuosittain hyvin aktiivinen speksi (yliopisto-opiskelijoiden erityinen teatterispektaakkeli). Joensuussa parasta on luonnon läheisyys, ihmisten avoin ja rempseä asenne ja monet monet tapahtumat (mm. opiskelijatapahtumat ja Ilosaarirock!). En tiedä, haluanko enää koskaan muuttaa täältä pois!!

Tärkein oppi, mitä lukiosta on jäänyt mieleen?
Kaikkiin kokeisiin (edes yo-kirjoituksiin) ei tarvitse lukea yötä päivää, eikä maailma silti kaadu

Paras lukiomuisto?
Has to be penkkarit! Lisäksi se, kun lähdettiin Anrin ja saksankurssilaisten kanssa Turkkiin.
Mainittakoon myös Satu Skogsterin ja Riikka Suutalan ihanat tunnit! <3

 

Silja Saari, vuosimallia 2013