Sipoon lukiosta valmistuneiden yhteisö

Ville Vänskä – 2009

Millaiset eväät sain ja miksi Sipoon lukio?

Sain olla oma itseni Sipoon lukiossa. Minusta välitettiin ja olin joku muiden lukiolaisten
rinnalla. Tunsin kuuluvani osaksi porukkaa. Opettajat oppivat tuntemaan ja ympärillä olevia ihmisiä oikeasti kiinnosti meidän tekemisemme. Sain pääsääntöisesti opiskella mitä halusin. Pakollisen 75 kurssin sijaan, taisin muistaakseni suorittaa lopulta melkein 90 kurssia. En silti täysin tiedä, mikä minusta tulee isona. Se ei toki haittaa. Matka on vielä aluillaan.

Sipoon lukio tarjosi minulle lyhyemmät matkat, lyhyemmät päivät ja tätä kautta enemmän mahdollisuuksia harrastaa ja vaikuttaa. Lukiomme antoi minulle hyvät perustiedot ja -taidot. Ne ovat siivittäneet matkaani ja polkuani eteenpäin aina armeijasta ammattikorkeakouluun ja lopulta yliopistoon. Sipoon lukio antoi minulle rohkeuden valita itse ja tehdä omat valinnat. Uskoa omaan tekemiseen ja luottamusta tulevaisuuteen. Tuntuu siltä, että ovet ovat avoinna minne vaan toisaalta. Kurssitarjonnan monipuolisuus ja suhteellinen laajuus, sähköisten työkalujen perusopetus sekä käyttö ovat lukiomme tietynlaista laadukkuutta, minkä huomaa vasta myöhemmin elämässä.

Sipoon lukiossa on turvallista kasvattaa siipiään, kasvaa kohti aikuisuutta, kasvattaa
reviiriään, oppia ja kokea uutta. Pienehkö ja oikeasti hyvä lukio luo omalla tavallaan erilaisia mahdollisuuksia tässä isossa maailmassa.

Se on sinun elämäsi, joten älä anna kenenkään syyllistää itseäsi siitä, että elät sitä sinun
tavallasi. Lopulta sen minkä opin, on olla vahva elämässä. Kuinka muut näkevät sinut ei ole tärkeää. Kuinka näet itsesi merkitsee kaiken. Ole se joka saa kaikki muut tuntemaan itsensä tärkeiksi.

Ville Vänskä, ylioppilas 2009
M.Sc. student (UEF). Studying service management, leadership in Joensuu. BBA, Scout.
Project Manager/Camp Chief (@saihke2017). Wants to create a better World. Joensuu,
Finland. Building an empire, finding myself, healing myself, loving myself, being passionate, getting fit, growing friendships, meeting new people and making memories, definitely living my life. (LinkedIn/villevanska)